Problemen zorgen voor files in ochtendspits

De ochtendspits is vrijdag geplaagd door afsluitingen. De A27 was lange tijd in beide richtingen dicht bij Gorinchem omdat er een auto in brand stond. Deze is inmiddels geblust.

Tussen Breda en Gorinchem stond  rond 10.30 uur zo'n 7 kilometer file, in de andere richting van Utrecht naar Breda stond om 10.30 uur 14 kilometer file. Verkeer richting Gorinchem wordt aangeraden richting Rotterdam te rijden via de A59, A16 of A15.

Verder is de A7 van Groningen naar de Duitse grens dicht bij Hoogezand. Er is een vrachtwagen geschaard en er ligt een lading pallets op de weg. Het opruimen gaat nog wel even duren.

Op de A58 van Eindhoven naar Breda staat een file van 9 kilometer door een ongeluk. 

Schipholtunnel

De Schipholtunnel is vrijdagochtend dicht geweest in richting Den Haag omdat er een aanhanger was geschaard die daarna ging lekken. Op de A4 van Amsterdam naar Den Haag, tussen knooppunt De Nieuwe Meer en Schiphol heeft hierdoor vrijdagochtend een file gestaan. Om 11.00 uur is de weg weer vrijgegeven. 

Op de aanhanger stond een schoonmaakmachine die een onbekende chemische stof lekte. Daarom moest de brandweer er aan te pas komen, maar omdat heel veel eenheden zijn ingezet bij een brand in Hillegom duurde het volgens de VID wat langer voordat ze er zijn.

Video: Auto in lichterlaaie op brug Gorinchem

Lees meer over:
Tip de redactie