In een bedrijf aan de Weeresteinstraat in Hillegom dat bloembollen opslaat en verwerkt is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand uitgebroken.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een lastig te bestrijden brand, omdat er dicht rond het pand veel bebouwing is. Er zijn tientallen brandweerlieden ingezet.

Rond 7.30 uur meldde de brandweer dat de omvang van de brand beperkt is, maar dat er nog veel rookontwikkeling is. Om 9.30 uur is de brand echter toch uitgebreid. Ongeveer 25 procent van het bedrijf van zo'n 11.000 vierkante meter staat in brand. 

De bewoners van tien tot vijftien woningen in de omgeving moesten hun huis uit. Ook een naastgelegen garagebedrijf is ontruimd. Er vielen geen gewonden. Omwonenden wordt daarom geadviseerd om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden.

In het pand ligt veel hout opgeslagen, maar dit staat nog niet in brand. Wel staan ook koelcellen in brand, maar de brandweer kan deze moeilijk bereiken vanwege de hitte.  Er komt veel zwarte rook vrij, die ook in de verre omtrek te zien is. 

De N208 in Hillegom blijft naar verwachting nog zeker tot 18.00 uur afgesloten.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze op NUfoto.