Ontvoerde Wendel Meijer vrijgelaten

De ontvoerde Wendel Meijer uit Landsmeer is vrijgelaten.

Dat laat Sébas Diekstra, de advocaat van de familie van Meijer, donderdag weten. De politie bevestigt het nieuws, maar meer informatie rond zijn vrijlating is niet bekend. ''Alles wordt op dit moment gecheckt, tot die tijd kunnen we niets zeggen", aldus een woordvoerder.

De 36-jarige Meijer werd vorige week dinsdag in Zaandam bij zijn bedrijf opgewacht door ten minste drie mannen die hem met geweld meenamen in hun witte Audi A4 station.

De zus van Meijer zei donderdagavond in RTL Boulevard dat de ontvoerders hem hebben mishandeld. "Ik heb hem gezien. Hij is er slecht aan toe. Hij praat niet, hij verkeert in shock en je ziet zichtbare mishandeling", aldus de vrouw.

Essabaouni

Donderdagochtend werd bekend dat de eveneens ontvoerde 21-jarige Soufyan Essabaouni weer terecht is. De politie bracht de Amsterdammer onder bij een geheim adres.

De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu. De ontvoering van Essabaouni betrof mogelijk een vergissing.

Video: Ontvoering Wendel Meijer bij bedrijfspand in Zaandam 

Zwanenburg

Essabaouni werd vorige week donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in de plaats Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij in de auto waarin hij reed werd klemgereden door een witte Seat.

Essabaouni reed in de auto van zijn oom Mohamed, die een bekende zou zijn van Meijer. De ontvoering zou om die reden mogelijk een vergissing zijn.

Bij de politie kwamen zeker vijftien tips binnen over de ontvoeringen. Die gingen vooral over de auto's die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden. Er was een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de zaken.

Lees meer over:
Tip de redactie