Jongen (16) aangehouden voor kapotslaan busruit Almere

In Almere is een jongen van zestien aangehouden voor het kapotslaan van een busruit. Het incident leidde destijds tot grote commotie onder chauffeurs in de stad, die tijdelijk het werk neerlegden. 

De jongen sloeg op 15 juni tegen de ruit van de bus toen deze voor zijn neus wegreed. Een passagier werd bedolven onder het glas en raakte lichtgewond. De jongen en een mededader renden daarna weg.

Volgens de politie is de jongen met behulp van camerabeelden geïdentificeerd. Hij heeft bekend en zegt dat hij boos was, omdat de bus niet op hem wachtte. De politie vermoedt dat hij aansprakelijk wordt gesteld voor de schade.

Het was het derde incident in korte tijd in Almere, nadat een aantal dagen ervoor bussen met stenen waren bekogeld. Ook toen legden chauffeurs tijdelijk het werk neer.

Politie, de gemeenten en vervoerder Connexxion kondigden na de incidenten maatregelen aan om de overlast van de jongeren tegen te gaan en chauffeurs beter te beveiligen. Met name in de Kruidenwijk zouden stenengooiers geregeld toeslaan.

Lees meer over:
Tip de redactie