Mogelijk per ongeluk ontvoerde Amsterdammer weer terecht

De ontvoerde 21-jarige Soufyan Essabaouni is weer terecht. Dat heeft de politie donderdag bevestigd. 

De politie heeft Essabaouni inmiddels ondergebracht op een geheim adres. Hij zou nog niet in staat zijn te worden verhoord schrijft Het Parool.

Hij zou lichamelijk wel in orde zijn.

Essabaouni werd vorige week donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in de plaats Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij in de auto waarin hij reed werd klemgereden door een witte Seat.

Toen zijn familie donderdagnacht om 03.00 uur nog steeds geen telefonisch contact met Essabaouni had weten te krijgen, besloten zijn vader en broertje naar de politie te stappen.

Essabaouni reed in de auto van zijn oom Mohamed, die een bekende zou zijn van de eveneens ontvoerde Wendel Meijer. De ontvoering zou daarom mogelijk een vergissing zijn. 

"We zijn enorm opgelucht en blij dat hij weer thuis is", aldus zijn neef tegen AT5. De politie kan nog niets zeggen over een mogelijke toedracht.

Rustig

Het Parool schreef eerder op basis van kennissen en vrienden in zijn omgeving dat Essabaouni bekend staat als een rustige, beleefde jongen. Ook de politie bevestigde dat Essabaouni niet bekend is bij hen. 

In Opsporing Verzocht werd dinsdag aandacht gevraagd voor de ontvoeringen. Bij de politie kwamen na de uitzending ruim tien tips binnen. 

Zij zijn druk bezig uit te zoeken of de ontvoering van Meijer en de verdwijning van Essabaouni met elkaar te maken hebben. Dit vermoeden werd eerder al uitgesproken. 

Meijer werd dinsdagavond in Zaandam bij zijn bedrijf opgewacht door tenminste drie mannen die hem met geweld meenamen in hun witte Audi A4 station.

Lees meer over:
Tip de redactie