Voormalig leider No Surrender Otto weer aangehouden

De politie heeft woensdag de 48-jarige Klaas Otto aangehouden in zijn cel, dit maal op verdenking van afpersing. Justitie had na zijn aanhouding op 5 juli nieuwe informatie binnengekregen over een nieuwe afpersingszaak.    

Otto zit al sinds vorige week dinsdag vast, onder meer op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting.

De aanhouding van woensdag was naar aanleiding van een nieuwe verdenking van afpersing, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM). de voormalig baas van No Surrender werd vrijdag ook al aangehouden in zijn cel, toen op verzoek van het landelijk parket van het OM.

Over de aanleiding voor die aanhouding wilde het OM toen niets zeggen, maar diverse media meldden op basis van bronnen dat Otto wordt verdacht van het beramen van een liquidatie.

Inkomstenbron

Voor de aanhouding van vrijdag zou Otto donderdag worden voorgeleid, maar een woordvoerder van het landelijk parket laat weten dat die voorgeleiding niet doorgaat.

De politie zou al lange tijd veel mankracht steken in het onderzoek naar de voormalig No Surrender-voorman. Zo zou Otto al sinds 2007 veel geld hebben uitgegeven zonder dat hij een legale inkomstenbron had. Het OM denkt dan ook dat het hier om crimineel geld gaat.

Lees meer over:
Tip de redactie