Politie krijgt vijftien tips binnen over ontvoeringen

Bij de politie zijn tot nu toe vijftien tips binnengekomen over de ontvoering van Wendel Meijer en Soufyan Essabaouni. Dat meldt de politie Noord-Holland Noord woensdag. 

Aan de ontvoeringen werd dinsdagavond aandacht besteed in Opsporing Verzocht.

Of er bruikbare informatie bij zit, kan de politie nog niet zeggen. De meeste tips gaan over de auto's die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden.

De 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer en de 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam verdwenen vorige week. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi. Essabaouni verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij werd klemgereden en beschoten.

De moeder van  Essabaouni zegt zich ernstig zorgen te maken over haar zoon en roept de mogelijke ontvoerders op haar zoon vrij te laten. Ook vraagt zij mensen die meer weten te melden bij de politie. 

Vierde ontvoering

De politie kan niet bevestigen dat er sprake is van een vierde ontvoering, zoals De Telegraaf woensdag meldde. Ook over de identiteit van het tot nu toe onbekende slachtoffer van een mogelijke derde ontvoeringszaak is nog niets te zeggen.

De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu. Voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de zaken is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd.

Tip de redactie