Politie looft beloning uit voor gouden tip ontvoeringen

De politie heeft 25.000 euro beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de ontvoeringszaken van de 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer en de 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam.

Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht. Er is in beide ontvoeringszaken geen losgeld geëist, aldus de politie.

Meijer werd vorige week dinsdag ontvoerd bij zijn bedrijfspand in Zaandam. Hij zou volgens de politie zijn meegenomen in een witte Audi S4 Avant na een conflict in de criminele wereld, mogelijk een ripdeal. De mogelijk bij de ontvoering gebruikte auto werd later uitgebrand teruggevonden.

Essabaouni is donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein aan de Weerenweg in Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij in de auto waarin hij reed werd klemgereden door een witte Seat.

De Amsterdammer wist uit de auto te vluchten, waarna zijn belagers enkele keren op hem schoten. Op de beelden is niet te zien of hij is geraakt of is meegenomen.

Video: Ontvoering Wendel Meijer bij bedrijfspand in Zaandam 

Tip de redactie