Politie onderzoekt mogelijk derde ontvoering

Naast de ontvoering van twee mannen vorige week in Zwanenburg en Zaandam, is mogelijk nog een derde persoon ontvoerd. De drie kidnappings zouden allemaal verband met elkaar houden.

''We hebben informatie over een mogelijke derde ontvoering'', zo bevestigt een politiewoordvoerder een bericht uit De Telegraaf.

''Deze informatie wordt momenteel onderzocht.'' Vorige week verdwenen de 21-jarige Soufyan Essabaouni en de 36-jarige Wendel Meijer.

De eerste verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij werd klemgereden en beschoten. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi.

Vergissing

Maandag werd bekend dat de ontvoering van Essabaouni mogelijk een vergissing betreft. De 21-jarige is geen bekende van de politie en reed niet in zijn eigen auto. Hij is mogelijk aangezien voor zijn oom Mohamed die de eigenaar zou zijn van de Audi A1 waarin Essabaouni werd klemgereden.

De politie weet wie de eigenaar is van de Audi, maar doet geen uitspraken over zijn identiteit.

De politie kan niet met volledige zekerheid zeggen of Essabaouni daadwerkelijk ontvoerd is, omdat dit niet op de camerabeelden te zien is. Hij kan ook ergens ondergedoken zitten of dodelijk zijn getroffen.

Lees meer over:
Tip de redactie