'Voormalig leider No Surrender Otto verdacht van beramen liquidatie'

Klaas Otto, voormalig leider van motorclub No Surrender, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het plannen van een liquidatie.

Dat meldt het NRC Handelsblad maandagavond op basis van verschillende opsporingsbronnen.

De plannen zouden de reden zijn waarom Otto afgelopen vrijdag werd aangehouden terwijl hij al in de gevangenis zat. Hij werd toen gearresteerd vanwege een "nieuw strafbaarfeit", aldus Justitie.

Otto werd vorige week dinsdag in eerste instantie opgepakt in het kader van een onderzoek naar afpersing, brandstichting en witwassen en zat daarom al in de cel. 

Volgens het NRC doet het Openbaar Ministerie er alles aan om te voorkomen dat Otto op vrije voeten komt. Woensdag dient een appèl van het OM tegen het besluit om Otto te laten gaan op verdenking van brandstichting en afpersing.

Langer vast

De rechter oordeelde maandag al dat Otto's arrestatie vrijdag niet onrechtmatig was. Donderdag beslist dezelfde rechter of de voorlopige hechtenis in het kader van het liquidatieonderzoek wordt verlengd. Justitie en zijn advocaat Erik Thomas willen niets zeggen over wie het doelwit van de liquidatieplannen zou zijn.

De politie zou al lange tijd veel mankracht steken in het onderzoek naar de voormalig No Surrender-voorman. Zo zou Otto al sinds 2007 veel geld hebben uitgegeven zonder dat hij een legale inkomstenbron had. Het OM denkt dan ook dat het hier om crimineel geld gaat.

Lees meer over:
Tip de redactie