Ontvoering man Amsterdam mogelijk een vergissing

De ontvoering van de 21-jarige Soufyan Essabaouni is mogelijk een vergissing. Hij reed in de auto van zijn oom Mohamed die een bekende zou zijn van de eveneens ontvoerde Wendel Meijer.

Dat meldt Het Parool maandag.

Een woordvoerder van de politie wil het verhaal niet bevestigen, maar zegt dat het wel een scenario is dat wordt onderzocht.

De moeder van Essabaouni bevestigt aan NU.nl dat de auto waar haar zoon in reed niet van hem was. Ook de politie bevestigt dat het niet om de auto van de 21-jarige gaat. De politie weet wie de eigenaar is van het voertuig, maar doet geen uitspraken over zijn identiteit.  

Toen zijn familie donderdagnacht om 03.00 uur nog steeds geen telefonisch contact met Essabaouni had weten te krijgen, besloten zijn vader en broertje naar de politie te stappen. Zo laat thuiskomen zonder bericht was niks voor haar zoon, legt zijn moeder uit. "Hij zou vrijdag ook zijn handtekening zetten onder een stagecontract." Essabaouni studeert international business and management en zit in de afrondende fase van zijn studie.

Het Parool schrijft op basis van kennissen en vrienden in zijn omgeving dat Essabaouni bekend staat als een rustige, beleefde jongen. Zijn moeder onderschrijft dit beeld. De politie bevestigt dat Essabaouni geen bekende is van de politie. 

De moeder van Essabaouni hekelt de informatieverstrekking van de politie omdat zij uit de media moest vernemen dat haar zoon mogelijk is ontvoerd. De politie erkent dat ze niet correct hebben gehandeld en verklaart dat er excuses zijn geboden. 

Zwanenburg

Essabaouni is donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in de plaats Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij in de auto waarin hij reed werd klemgereden door een witte Seat.

De Amsterdammer wist uit de auto te vluchten, waarna zijn belagers enkele keren op hem schoten. Op de beelden is niet te zien of hij is geraakt of is meegenomen.

Zijn moeder zegt niet te weten wat haar zoon deed in Zwanenburg. "We hebben die dag samen suikerfeest gevierd en daarna is hij vertrokken. Sindsdien heb ik hem niet meer gezien." Ze is ervan overtuigd dat haar zoon niks met criminaliteit te maken heeft. 

Meijer

De politie is druk bezig uit te zoeken of de ontvoering van Meijer en de verdwijning van Essabaouni met elkaar te maken hebben, maar sprak dat vermoeden wel al uit. 

Meijer werd dinsdagavond in Zaandam bij zijn bedrijf opgewacht door tenminste drie mannen die hem met geweld meenamen in hun witte Audi A4 station.

Lees meer over:
Tip de redactie