Autodiefstal blijft ook in 2016 afnemen

De diefstal van personenauto's blijft afnemen. In de eerste zes maanden van 2016 zijn 4.776 personenauto's gestolen. In dezelfde periode in 2015 waren dat er 5.180. 

De eerste helft van 2015 was er sprake van een daling van 6 procent. In dezelfde periode van dit jaar daalde het aantal diefstallen met 7 procent, zo blijkt maandag uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). Als deze trend zich doorzet kan het totaal aantal gestolen auto's in een jaar voor het eerst onder de tienduizend komen.

Er zijn diverse redenen voor de daling. Zo worden auto's steeds beter beveiligd en is het voor dieven moeilijker een gestolen auto opnieuw te laten registreren omdat landen meer gegevens uitwisselen. 

Ook concentreren dieven zich steeds meer op het strippen van met name wat oudere auto's van tussen de vier en zeven jaar oud.

Vrachtwagens

Niet alleen de diefstal van personenauto's daalt, ook het aantal gestolen vrachtwagens liet een daling zien van 27 procent. De diefstal van motoren na af met 15 procent en bij aanhangwagens en opleggers was de daling van het aantal diefstallen 21 procent. De daling van het aantal bromfietsdiefstallen was 7 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie