Duitser met nepwapen veroorzaakt paniek op strand Westkapelle

Een 15-jarige Duitser heeft vrijdagavond paniek veroorzaakt op het strand van de Zeeuwse plaats Westkapelle. Hij rende met legerkleding aan en een bivakmuts over zijn hoofd over het strand en richtte een nepwapen op badgasten.

De politie kreeg vrijdag aan het begin van de avond heel veel telefoontjes dat een man in legerkleding met een vuurwapen over het strand rende, meldt de PZC.

De bellers waren bang voor een aanslag. Veel badgasten hadden zich verstopt achter auto's, uit angst geraakt te worden als de schutter zou gaan schieten.

De politie benaderde de mogelijke schutter met kogelwerende vesten en getrokken pistolen. De man met het 'wapen' bevond zich inmiddels bij een caravan in de duinen.

Terreurdreiging

De politie gebood hem en een andere man bij de caravan hun wapens neer te leggen en zich over te geven. Toen zij hier gehoor aan gaven, werden ze in de boeien geslagen en kwam de politie er achter dat het een nepwapen betrof.

De tiener bleek op vakantie te zijn in Zeeland en van zijn moeder en haar nieuwe vriend voor zijn verjaardag een nepwapen en bivakmuts te hebben gekregen. Zij stelden tijdens een verhoor dat zowel het nepwapen als de bivakmuts in Duitsland zijn toegestaan. De wapen en de muts zijn in beslag genomen.

De politie heeft de jongen en zijn moeder aangegeven dat het niet verstandig is om in deze tijd van terreurdreiging met een nepwapen over het strand te gaan rennen. De verdachten zijn zaterdag weer vrijgelaten.

Lees meer over:
Tip de redactie