Armin A., veroordeeld in de Valkenburgse zedenzaak, is tot een maand cel veroordeeld voor het schenden van een gebiedsverbod tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidstelling.  
 

Zijn enkelband ging naar eigen zeggen tot driemaal toe kapot en evenzovaak schond hij een gebiedsverbod. Daarvoor veroordeelde de rechtbank de Heerlenaar vrijdag tot dertig dagen hechtenis.

Maar omdat hij begin juni werd aangehouden en in de cel werd gezet, komt hij dit weekend weer vrij. Hij moet dan nog 207 dagen een enkelband dragen en zich aan het gebiedsverbod houden.

De Heerlenaar werd in juli 2015 tot twee jaar cel veroordeeld voor het aanzetten tot prostitutie in 2014 van de toen zestienjarige Kimberley in een Valkenburgs hotel. In februari kwam hij vrij onder voorwaarden, maar die heeft hij geschonden.

Geen contact

Dat A. echter geen contact zocht met zijn slachtoffer, stemde de rechtbank mild. Anders dan het Openbaar Ministerie (OM), want dat eiste twee weken geleden dat A. de rest van zijn straf achter slot en grendel moest.

Maar de rechtbank volgde het advies van de reclassering. Een langere detentie kan averechts werken. Het traject om de man weer op de rails te krijgen kan dan mislukken, met recidive (opnieuw vervallen in dezelfde fout) als gevolg. Bovendien is niet gebleken dat A. zijn enkelbanden kapot heeft gemaakt, aldus de rechtbank.

Inmiddels hebben zich 29 mannen voor de rechter moeten verantwoorden voor het hebben van betaalde seks met Kimberley. De meesten kregen een dag cel en taakstraffen.