Komende dagen grote werkzaamheden aan Utrecht Centraal

Prorail gaat zaterdag verder met het vernieuwen van het spoor rond Utrecht Centraal. Dat gebeurt in twee periodes: van 9 juli tot en met 17 juli en van 17 tot en met 21 augustus.

Het aantal treinreizigers via Utrecht Centraal groeit snel. Om meer treinen te kunnen laten rijden worden sporen en bovenleiding vernieuwd. Ook de beveiligingssystemen op het spoor gaan op de schop. 

Deze zomer wordt het nieuw aangelegde spoor aangesloten. Op 22 augustus moet dat in gebruik zijn. Vanaf die datum kunnen er ook treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn.

Vanaf dit weekend is het zomervakantie in het midden van het land, daarom beginnen de werkzaamheden aan het treinstation zaterdag. 

Bereikbaar

Utrecht Centraal blijft bereikbaar, maar er rijden minder treinen. Op meerdere trajecten van en naar Utrecht moeten reizigers rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein.

Op de website van de Nederlandse Spoorwegen is een overzicht te vinden van de desbetreffende trajecten. NS adviseert reizigers om voor vertrek de online reisplanner in te vullen.

Lees meer over:
Tip de redactie