Drie leden van motorclubs No Surrender en Satudarah hebben woensdag van de rechtbank in Den Bosch tot zeven jaar cel gekregen vanwege een gewelddadige schietpartij in de Eindhovense Médoclaan op 4 oktober 2014.

Bij het incident, midden in een woonwijk, kwam een groep leden van No Surrender bij de woning van William D. Er zou een geldschuld zijn.

Satudarah-lid Michel G. uit Helmond begon op hen te schieten. Hij kreeg de hoogste straf, mede vanwege een overval in Tilburg in 2014. Er werden over en weer kogels afgevuurd. Met minstens drie pistolen is zeker negen keer geschoten.

Eén verdacht lid van No Surrender werd vrijgesproken. De rechtbank kon, in tegenstelling tot politie en justitie, niet op de camerabeelden zien dat hij het was. William D., bij wiens huis alles gebeurde, is niet vanwege de schietpartij veroordeeld, maar wel tot drie jaar vanwege dezelfde overval als G. en vanwege wapenbezit.

Tegen de mannen waren twee en drie weken geleden fors hogere straffen geëist, van acht en negen jaar. De rechtbank vond vanwege het medeplegen van doodslag, drieënhalf, vier en zeven jaar voldoende. Bij de schietpartij vielen geen doden, maar de officier van justitie noemde het "een crimineel slagveld".