De auto waarin eerder dit jaar het onthoofde lichaam van Nabil Amzieb werd aangetroffen was een wagen van de Utrechtse recherche. Dat bevestigde een politiewoordvoerster woensdag na berichtgeving door De Telegraaf.

Het lichaam van Amzieb werd in de nacht van 7 op 8 maart aangetroffen in een uitgebrande Volkswagen Caddy aan de Mijehof, in Amsterdam-Zuidoost.

Zijn hoofd werd een dag later gevonden bij de Fayrouz Lounge, aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-West. De auto werd in februari voor het laatst gezien in Utrecht.

De Telegraaf schrijft op gezag van bronnen bij de politie dat er apparatuur in de auto lag en dat het daarom voor de dieven duidelijk moet zijn geweest dat het een politiewagen was. Volgens de woordvoerster wordt dit echter nog onderzocht. ''Het is nog de vraag of hij bewust is gestolen, als lange neus naar de politie.''

De politie typeerde Nabil Amzieb eerder als een relatief kleine speler in het Amsterdamse criminele milieu, maar hij zou mogelijk betrokken zijn geraakt bij het onderwereldconflict dat al veel levens heeft gekost.

Video: Bewakingsbeelden van neerleggen hoofd in Amsterdam