De 19-jarige bandenprikker uit 's-Gravenzande, die verdacht wordt van het vernielen van bijna driehonderd autobanden, zit opnieuw vast. Hij zou hebben geprobeerd een ander aan te zetten tot het lek steken van banden.

De man is sinds afgelopen woensdag weer in hechtenis genomen, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hij verschijnt hiervoor maandag in de rechtbank van Den Haag.

De bandenprikker was actief in de gemeente Westland sinds de zomer van vorig jaar. Hij sloeg toe in Monster, 's-Gravenzande en Naaldwijk en dupeerde honderden autobezitters. Op de auto's liet hij vaak de naam Slash achter.

Hij zou nu vanaf zijn tijdelijke adres een ander persoon hebben geprobeerd zover te krijgen om banden lek te gaan prikken. Ook zou hij hiervoor schriftelijke instructies hebben gegeven. De ontvanger, waarvan de identiteit niet bekend is gemaakt, stapte daarop naar de politie.

Video: Bandenprikker op heterdaad betrapt

Gebiedsverbod

De bandenprikker werd 6 mei aangehouden. Op 23 mei werd zijn voorlopige hechtenis onder strenge voorwaarden geschorst. Hij kreeg een gebiedsverbod voor het Westland, een enkelband en hij werd onder verplicht toezicht gesteld van de reclassering.

De rechtbank beslist over dertig dagen of het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.