De ochtendspits verloopt maandagochtend erg rommelig. Er staan op meerdere plekken in het land files vanwege ongelukken, zo meldt de VID.

De A58 naar Eindhoven is bij Tilburg maandagochtend anderhalf uur dicht geweest vanwege een ongeluk met twee vrachtwagens. De snelweg was tot 9.20 uur afgesloten omdat er een traumahelikopter moest landen, inmiddels zijn twee van de vier rijstroken weer open. De file neemt hierdoor weer af.

Op de A2 richting Amsterdam staat een vrachtwagen met pech bij Maarssen die daar de rechterrijstrook blokkeert. Hierdoor staat het overige verkeer stil over zo'n 6 kilometer tussen knooppunt Oudenrijn en Maarssen. Er is sprake van een vertraging van twintig minuten.

In het zuiden van het land is door een aanrijding met vijf personenauto's op de A2 van Maastricht naar Eindhoven bij Valkenswaard de linkerrijstrook dicht. De vertraging daar loopt op tot meer dan een half uur. Omrijden via Venlo over de A73 en A67 wordt geadviseerd.

Op de A4 van Rotterdam naar Den Haag botsten een vrachtwagen en een personenauto bij Rijswijk. Daar staat 4 kilometer file doordat twee rijstroken dicht korte tijd dicht waren. De rijstroken zijn inmiddels weer open, er is nog ongeveer een kwartier oponthoud.

Na een aanrijding op de A6 van Heerenveen naar Joure staat er file voor het knooppunt Joure, de vertraging loopt daar op.

Ook op de A9 van Alkmaar naar Diemen stond rond 9.00 uur bij knooppunt Holendrecht zo'n 10 kilometer file door een ongeluk. De weg is rond 9.40 uur weer open gegaan. Er staat nog wel een file.

Automobilisten die vanochtend van het westen naar het oosten reizen kunnen hinder ondervinden van de laagstaande (opkomende) zon.

Bekijk de actuele verkeersituatie