Schiphol begin augustus slecht bereikbaar door spoorwerkzaamheden

Station Schiphol is de eerste anderhalve week van augustus minder goed bereikbaar. Door grote werkzaamheden aan het spoornet rond het station rijden negen dagen fors minder treinen van en naar de luchthaven.

Tussen Schiphol en Duivendrecht/Bijlmer Arena is van 1 tot en met 9 augustus helemaal geen treinverkeer mogelijk.

Ook op het traject Den Bosch-Schiphol rijden er negen dagen lang geen intercity's. De Intercity van Nijmegen naar Schiphol rijdt via Amsterdam Centraal.

Op 2 augustus rijden er geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, meldt ProRail. Op die dag maken de intercity's van Utrecht Centraal naar Amsterdam een extra stop op Bijlmer Arena, zodat reizigers kunnen overstappen op de bus.

Er worden 2 augustus op de stations Sloterdijk en Schiphol kruiers ingezet om vakantiegangers te helpen met hun bagage.

Reisplanner

ProRail raadt reizigers aan niet onderweg te gaan zonder de digitale reisplanner van NS te informeren. De wijzigingen in de dienstregeling zijn vanaf 22 juli verwerkt in de app.

De inzet van de enorme operatie is een verdubbeling van het aantal rails tussen Duivendrecht en Schiphol, van twee naar vier sporen. Het voorgefabriceerde spoor wordt tussen 1 en 9 augustus aangesloten op het spoorwegnet. Eerst moeten de oude sporen worden gedemonteerd; na het aansluiten moeten de nieuwe sporen eerst uitgebreid worden getest.

Ergernis

Ook de wissels, seinen en bovenleidingen op dit traject worden vervangen. Op 10 augustus moeten alle treinen weer rijden volgens de normale dienstregeling.

ProRail beloofde vorige jaar dat de grote problemen die reizigers rond Schiphol met regelmaat treffen binnen een jaar tot het verleden behoren. Het spoor rond Schiphol is het Nederlandse traject waarop de meeste vertragingen zijn. Meerdere malen per week doen zich storingen voor op het druk bereden spoornet rond Schiphol, tot grote ergernis van veel reizigers.

Lees meer over:
Tip de redactie