De organisatie van Sensation heeft het personeel opgedragen zaterdag geen tassen mee te nemen naar het festival. Het is een van de extra veiligheidsmaatregelen die wordt getroffen. Ook bezoekers mogen geen tassen meenemen.

Dat meldt AT5 woensdag op basis van een e-mail die Sensation dinsdagavond naar haar personeel zou hebben gestuurd.

"Tassen mogen niet naar binnen tijdens dit evenement. Dit geldt voor al het personeel én bezoekers", is volgens de lokale zender te lezen in de mail. "Er worden ook geen tassen bij de ingangen in bewaring genomen. Uitzonderingen worden gemaakt voor tasjes van envelop-formaat. Zorg er dus voor dat je in volledig uniform naar de Arena komt en beperk het aantal (persoonlijke) spullen dat je meeneemt."

AT5 meldde dinsdag al dat het personeel extra gescreend gaat worden. Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk.

ID&T

ID&T, die Sensation organiseert, zegt in een reactie tegen NU.nl dat ze niet willen ingaan op berichten in de media. Zij zullen zelf op een later tijdstip naar buiten komen met de maatregelen die ze gaan treffen. De bezoekers zullen worden ingelicht via de website.

De Amsterdamse driehoek, bestaande uit de burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van de politie, maakte maandag bekend extra maatregelen te treffen bij het dancefeest na een "signaal". Over de inhoud doen ze verder geen uitspraken, alleen dat het past in het huidige landelijke dreigingsbeeld, dat sinds 2013 substantieel is.

Veilig

De gemeente, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie vinden dat het gewone leven in de hoofdstad zo veel mogelijk moet doorgaan en dat mensen zich niet moeten laten leiden door signalen van dreiging. Met de extra maatregelen wil de driehoek het feest zo veilig mogelijk laten verlopen.

Sensation wordt sinds 2000 ieder jaar gehouden in de Arena. Het thema van dit jaar is 'Angels and Demons'. Bezoekers moeten dit jaar in het zwart of wit gekleed komen.

Video: Het dreigingsniveau in Nederland

Het dreigingsniveau in Nederland
Het dreigingsniveau in Nederland