Politie legt drugssmokkel via Rotterdam en Antwerpen bloot

De landelijke recherche heeft een omvangrijke drugssmokkel via de havens van Rotterdam en Antwerpen bloot weten te leggen. Eerder dinsdag vonden er in zeven panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon huiszoekingen plaats.

Er werden twee arrestaties verricht. Het gaat om twee mannen van 30 en 36 uit Vlaardingen die worden gezien als de organisatoren van drugstransporten.

Bij de huiszoekingen zijn enkele tienduizenden euro's, dure horloges en een vuurwapen aangetroffen. Ook werden twee luxe auto’s in beslag genomen.

Uit onderzoek is gebleken dat via een transportbedrijf honderden kilo’s cocaïne zijn geïmporteerd met een straatwaarde van tientallen miljoenen euro’s.

Bij een transportbedrijf in Rotterdam heeft de politie eerder dinsdag elf vrachtwagens in beslag genomen. Ook is de administratie meegenomen. Het vermoeden is dat dit bedrijf is ingezet voor de vervoer van de drugs.

De drugs zaten verstopt in de bodem van containers of tussen de gewone lading.

Onderzoek

Het politieonderzoek startte al in september. In april werd in een bedrijfspand in Voorburg 500 kilo cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten in een dubbele bodem van een container en toen de verdachten deze wilden openmaken viel de politie binnen.

Er werden negen verdachten aangehouden, onder wie beide eigenaren van het bedrijf.

Lees meer over:
Tip de redactie