Een liftongeval bij speelgoedwinkel Bart Smit in Eindhoven leidt tot een onderzoek van de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie).

Een moeder stapte zondag met haar kind op de begane grond van de speelgoedwinkel de liftschacht in, terwijl er nog geen lift was. Vervolgens gingen de deuren dicht en kwam de lift naar beneden.

De vrouw en kinderwagen werden daardoor tegen de grond gedrukt. De lift stopte op 50 centimeter boven de grond toen die met de buggy in aanraking kwam, aldus de politie. Verschillende omstanders en het winkelpersoneel verwijderden vervolgens de twee schuifdeuren van de lift om moeder en kind te bevrijden.

Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed, meldt de politie. Het kind had lichte verwondingen en beiden zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Video: Liftongeval met moeder en kind in speelgoedwinkel 

Liftongeluk met moeder en kind in speelgoedwinkel Eindhoven
Liftongeluk met moeder en kind in speelgoedwinkel Eindhoven

Nalatigheid

De Inspectie gaat onderzoeken of Bart Smit, of een bedrijf dat de lift schoonmaakt, nalatig is geweest. Vermoedelijk is bij het schoonmaken van de lift niet alles gedaan wat had moeten worden gedaan om dit te voorkomen.

Het kan zijn dat de Arbeidsomstandighedenwet is overtreden. Een bedrijf dient ook te waken voor de veiligheid van andere personen dan de werknemers. Zo leidde onlangs een steigerongeval in Den Haag ook tot een dergelijk onderzoek. Bij het ongeval kwam een voorbijganger om het leven.