Bij metaalrecyclingbedrijf Huiskes in Tilburg heeft maandag een grote buitenbrand gewoed in een berg met elektronisch afval. Er kwam veel rook vrij bij de brand.

Dat laat de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten.

De brand ontstond rond 8.30 uur in een grote stapel met huishoudelijk materiaal. Daardoor zijn vele duizenden kilo's elektronisch afval verband  De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Inmiddels is de brand onder controle en is het sein brand meester gegeven.

De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar een naastgelegen pand van een papierhandel. Dat bedrijf werd werd direct ontruimd. Ook andere omliggende bedrijven worden inmiddens ontruimd. Door het afval uit elkaar te trekken probeert de brandweer de brandhaarden te bereiken.

Melding

Mensen in het gebied rond Berkel-Enschot, Oisterwijk, Udenhout en een gedeelte van de Middenbrabantweg hebben een NL-alert ontvangen vanwege de heftige rookontwikkeling. Het is niet bekend of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Video: Zeer grote brand bij metaalbedrijf in Tilburg

Zeer grote brand bij metaalbedrijf in Tilburg
Zeer grote brand bij metaalbedrijf in Tilburg

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl