De politie heeft zaterdagavond en -nacht acht mensen aangehouden op het TT Festival in Assen. De aanhoudingen waren verricht vanwege wapenbezit, mishandeling, bedreiging en belediging van agenten.

Het was gezellig druk op het festival en er zijn weinig problemen geweest, meldt de politie. Volgens de organisatie waren er 70.000 mensen in Assen voor het feest.

Rond middernacht werd een 33-jarige man uit Zuidwolde opgepakt, omdat hij een stroomstootwapen bij zich had. Een 22-jarige man uit Tolbert is aangehouden voor het bedreigen en beledigen van een agent.

Ook is een 27-jarige vrouw aangehouden, omdat ze pepperspray, een mes en een kleine hoeveelheid drugs bij zich had. Een 54-jarige Assenaar werd aangehouden, omdat hij een verkeersregelaar had geschopt.

Video: Assenaar aangehouden na schoppen verkeersregelaar

Verkeersregelaar mishandeld op TT Festival in Assen
Verkeersregelaar mishandeld op TT Festival in Assen

Diefstal

De andere aanhoudingen waren van mannen van 20 tot 24 voor bedreiging en het belemmeren van het werk van de politie. Ook heeft de politie zaterdag meldingen binnengekregen over zakkenrollerij en diefstal.

Bij een hotel in Groningen is een motor van een Zweedse bezoeker gestolen. Voor zover bekend is het de eerste diefstal van een motor op deze TT. Ook hebben vier mensen aangifte gedaan van zakkenrollerij, in alle gevallen ging het om telefoons die waren gestolen.

Controles

De politie heeft ook verkeerscontroles uitgevoerd in en rond Assen. Er werden tientallen bekeuringen uitgedeeld voor onder meer snelheidsovertredingen, bumperkleven en het rijden onder invloed.

De Belastingdienst heeft 21 auto's in beslag genomen en in totaal 25.598 euro geïnd.