De politie heeft vrijdagavond in Etten-Leur een 28-jarige gewapende man aangehouden. De man, die lid is van motorclub No Surrender, werd gezocht voor een geweldsdelict. Agenten zagen hem bij toeval lopen.

Omdat van de verdachte bekend is dat hij gewapend en door drugsgebruik onberekenbaar kan zijn, werden meerdere politie-eenheden opgetrommeld om hem aan te houden. De man zit vast.

In de Frederik van Eedenstraat in Etten-Leur sloot de politie de man in. Met getrokken pistolen sommeerden agenten hem zijn handen omhoog te doen. De man bleek een vuurwapen in zijn broeksband te hebben. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. 

Over de aanpak van criminele motorbendes hebben politie, het Openbaar Ministerie (OM) en burgemeesters afspraken gemaakt. Het ministerie van Veiligheid en Justitie kondigde eerder al een breed offensief tegen zogenoemde outlawbikers aan.

Het OM bereidt een rechtszaak voor met als doel om één of meerdere motorbendes in ons land te verbieden. Eerder mislukte dat bij de Hells Angels omdat niet hard kon worden gemaakt dat alle leden -en dus de hele club - crimineel zijn.