Drie beveiligers zijn tijdens de traditionele TT-nacht in Assen het slachtoffer geworden van mishandeling, meldt de politie zaterdagochtend. 

In en rondom Assen zijn acht mensen aangehouden wegens mishandeling, diefstal, vernieling en belediging van politieagenten.

Desondanks spreekt de politie van een sfeervol verlopen TT-nacht zonder grote incidenten. Er kwamen naar schatting 60.000 mensen af op de festiviteiten in het centrum van Assen.

Op een camping aan de Witterhaar in Assen werd een beveiliger zwaar mishandeld door een 29-jarige Zwitser en een 30-jarige Pool. Hij kreeg een trap in zijn gezicht. Het tweetal mishandelde ook nog een andere campinggast.

Kermis

Op de kermis werd eveneens een beveiliger aangevallen. Een derde beveiliger werd door een 17-jarige man uit Assen vastgepakt en tegen de grond gewerkt, waarbij hij lichte verwondingen opliep.

Op een camping aan de Laaghalerveen in Assen liep een 36-jarige man uit Zwolle ernstige brandwonden op aan zijn benen. De man probeerde een in brand geraakte aggregaat te blussen.