Tijdens Veteranendag worden zaterdag in Den Haag zeventig veteranen gedecoreerd. Daarbij zijn ook enkele speciale medailles.

Ze ontvangt majoor Wouter Schouten (37) uit handen van minister-president Mark Rutte de Erepenning Menslievend Eerbetoon. Schouten schoot te hulp bij een fataal ongeval met een Apache-helikopter op 17 maart 2015 in Mali waarbij twee Nederlandse militairen omkwamen.

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is na de Militaire Willems-Orde de oudste nog bestaande Nederlandse dapperheidsonderscheiding.

Drie veteranen van hoge van leeftijd ontvangen zaterdag eveneens een bijzondere onderscheiding. De 92-jarige M.C. Wijs krijgt uit handen van minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie zelfs een dubbele onderscheiding: het Ereteken voor Orde en Vrede voor zijn inzet in voormalig Nederlands-Indië en het Mobilisatie-Oorlogskruis voor zijn inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Generaal Middendorp

A.L. Geelhoed (88) ontvangt uit handen van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp het Ereteken voor Orde en Vrede voor zijn inzet in voormalig Nederlands-Indië.

De jongste van de drie, P.W. Schepers (82 jaar), wordt gedecoreerd met het Nieuw Guinea Herinneringskruis. De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, tevens Inspecteur der Veteranen, luitenant-generaal Bart Hoitink speldt hem de versierselen op.