De 22-jarige Armin A., veroordeeld in de Valkenburgse zedenzaak, moet als het aan justitie ligt opnieuw achter de tralies. Hij moet van het Openbaar Ministerie (OM) zijn resterende straf van vier maanden in de cel uitzitten.

De Heerlenaar werd in juli 2015 tot twee jaar cel veroordeeld voor het aanzetten tot prostitutie in 2014 van de toen zestienjarige Kimberley in een Valkenburgs hotel. In februari kwam hij onder voorwaarden vrij, maar die heeft hij geschonden.

Tot driemaal toe ging naar zijn eigen zeggen de oplader kapot van zijn enkelband. Ook schond hij drie keer een gebiedsverbod.

Dat leverde hem meerdere waarschuwingen van de reclassering op. Op dezelfde dag dat hij een laatste waarschuwing kreeg van het OM, werd hij vervolgens zonder rijbewijs als bestuurder betrapt in een auto. En dat was niet voor het eerst.

'Genoeg kansen'

De reclassering wil een beperkte sanctie van vier weken terug naar de cel. Dit om te voorkomen dat A. straks zijn nieuwe woning kwijt is en na zijn vrijlating weer het criminele pad op gaat. Ook A.'s raadsman Arthur Vonken vroeg om een kortere straf.

Maar het OM vindt dat A. genoeg kansen heeft gehad. Al op de dag van zijn voorwaardelijke vrijlating overtrad hij het opgelegde gebiedsverbod, en op de dag van de laatste waarschuwing reed hij dus zonder rijbewijs rond. ''Het kan niet zo zijn dat iemand over wie emmers hulpverlening zijn gestort, steeds opnieuw een kans krijgt'', vindt het OM.