Een verwarde man heeft zichzelf donderdagavond om het leven gebracht in zijn woning in de Drentse plaats Noordscheschut, meldt de politie.

In het huis was een explosie nadat een arrestatieteam de woning van de man was binnengevallen.

Aanvankelijk dacht de politie dat leden van het arrestatieteam bij de ontploffing gewond waren geraakt, maar dat bleek later niet het geval te zijn.

De politie ging 's middags samen met hulpverleners naar het huis aan de Meester Kosterweg in de Drentse plaats, omdat de man gedwongen moest worden opgenomen. Hij wilde de agenten niet binnenlaten en ook niet zelf naar buiten komen. Daarna dreigde de bewoner met brandstichting.

Aangrenzende woningen werden uit voorzorg ontruimd. De politie probeerde met hem in contact te komen en hem uit het huis te praten. Omdat dat niet lukte viel de politie zijn huis binnen, waarna de ontploffing plaatsvond en er korte tijd brand ontstond.

Zolder

Na een inspectie in de woning troffen de agenten de bewoner aan op zolder. Hij bleek zichzelf het leven te hebben benomen. Hoe dat is gebeurd, is niet bekend gemaakt.

De geëvacueerde omwonenden konden bijna allemaal terugkeren naar hun woningen. Voor de bewoners van één huis is elders onderdak geregeld.

Video: Hulpdiensten en omstanders verzamelen in Noordscheschut​