Fans die donderdag met de auto naar het concert van Coldplay in de Arena gingen, belandden in lange files. Sommige fans stapten tegen 21.00 uur uit de auto en liepen naar het stadion. Rond 21.30 uur waren de files voorbij.

De avondspits op de A2 vanuit Utrecht begon al vroeg. Bij elkaar waren de files volgens de VID 15 kilometer lang.

Tussen Vinkeveen en de Arena groeide de file tot boven de 10 kilometer. Ook op de A1 en de A9 staan mensen in de rij. Op de A1 bij knooppunt Muiderberg stond een auto met pech, die het verkeer belemmerde. De file vanuit Amersfoort was ruim 5 kilometer lang. 

Behalve het optreden in de Arena vindt donderdagavond in de Ziggo Dome het concert van de 'Gabbers' plaats, een gelegenheidsformatie onder leiding van Guido Weijers.

Samenloop

De politie Amsterdam spreekt van een "ongelukkige samenloop van omstandigheden: twee grote concerten en het slechte weer. We kunnen er heel weing aan doen: we houden toezicht en proberen waar mogelijk het verkeer enigszins in goede banen te leiden."

Op een video van de VerkeersinformatieDienst (VID) is te zien hoe sommige mensen rond 20.15 uur uit de auto stappen en over de afrit van de A2 richting de Arena lopen.

Video: Coldplay-fans lopen over snelweg naar Amsterdam Arena

Beeld: VID

Veiligheid

De woordvoerster van de politie stelt "dat het niet mag, het is vooral in het kader van de veiligheid een heel slecht idee. Maar het verkeer staat toch stil. Wij treden vooralsnog niet hard op tegen mensen die uitstappen en naar het concert gaan lopen."

De files losten rond 21.30 uur op. "Maar er waren veel mensen te laat bij het concert, en veel bestuurders heel chagrijnig", aldus een woordvoerder van de VID.

Coldplay geeft vrijdag nog een concert in de Arena. Ook dan verwacht de VID een drukke avondspits.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto of stuur naar redactie@nu.nl. Video’s kunt u sturen naar video@nu.nl.