De man die woensdagavond is doodgeschoten in de Utrechtse wijk Overvecht zou volgende week een verklaring afleggen in de rechtbank. Het gaat om de 45-jarige Ranko S.

Het gaat om een strafzaak tegen een groep mannen die op grote schaal onderwereldmoorden voorbereid hebben, zo schrijft Het Parool donderdag. Vorig jaar werd de groep gearresteerd en werd in Nieuwegein een grote hoeveelheid wapens gevonden.

De doodgeschoten man zou gefilmd zijn door de groep verdachten, mogelijk omdat hij op een dodenlijst stond. Nadat de man beschoten was, reden twee mannen weg op een brommer.

Het is de tweede getuige in de zaak tegen de groep die gedood is. In mei werd in Amsterdam-Zuidoost een andere getuige doodgeschoten.

De groep zou in totaal vijf criminelen gefilmd hebben, zo blijkt uit opnamen die in beslag zijn genomen na invallen door de politie. Bij die invallen werden volgens justitie ook gestolen Audi's, zware wapens, explosieven en peilbakens gevonden.

Gewaarschuwd

Volgens Het Parool was de woensdagavond doodgeschoten man door opsporingsdiensten gewaarschuwd voor een aanslag. De man zou mogelijk op de dodenlijst staan om oneerlijke handel.

S. werd op de Kretadreef in de wijk Overvecht onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen. De politie heeft nog geen spoor van de verdachten. Er zijn wel al veel getuigen gehoord.

Video: Man overleden na schietpartij op straat in Utrecht