De ANWB verwacht voor donderdag een zware ochtendspits vanwege stevige onweersbuien die in de nacht van woensdag op donderdag over het land zullen trekken. Zowel op de weg als op het spoor kunnen hierdoor vertragingen ontstaan. 

De buien ontwikkelen zich in het zuidwesten van het land en breiden zich later uit naar het noordoosten. Het KNMI heeft een code geel afgegeven. 

Weggebruikers zullen last hebben van de slechte weersomstandigheden. Lokaal kan er sprake zijn van wateroverlast en er kan ook hagel vallen. De ANWB gaat ervanuit dat de zware regenval lange files tot gevolg zal hebben.

Ook verwacht de verkeersdienst flinke vertragingen op het spoor. "Wij raden treinreizigers aan donderdagochtend de actuele situatie nauwlettend te volgen vanwege de verwachte onweersbuien en de mogelijke verstoringen in de treinenloop", aldus de ANWB.

Tropische dag

Daarnaast wordt donderdag de eerste officiële tropische dag van het jaar verwacht. Het kwik zal zeer waarschijnlijk oplopen tot 30 graden. In de middag en avond worden er landinwaarts opnieuw forse onweersbuien verwacht. 

Vrijdag ligt de temperatuur alweer iets lager en kan het 's middags in het oosten weer gaan onweren. In het weekend zal de zon vaker schijnen en is de neerslagkans klein. 

Regenradar