De 22-jarige Armin A. zit een half jaar na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling opnieuw vast. Hij zou een enkelband hebben gesaboteerd en zich niet aan een gebiedsverbod hebben gehouden. 

Vrijdag moet hij zich hiervoor verantwoorden voor de rechter.

De Heerlenaar werd in juli 2015 tot twee jaar cel veroordeeld wegens het aanzetten tot prostitutie in 2014 van de toen 16-jarige Kimberley in een Valkenburgs hotel. In december kwam hij onder voorwaarden vrij, maar die zou hij hebben geschonden, zo bevestigt het OM berichtgeving in de Limburgse kranten.

Het OM wil er niet meer over kwijt. Raadsman Arthur Vonken van A. zegt dat de oplader van de enkelband driemaal kapot is gegaan. Hij ontkent opzet.

Advocaat Nino Pennino van Kimberley zegt dat A. meermaals het opgelegde gebiedsverbod zou hebben geschonden. Ook daarvoor moet hij zich verantwoorden. A. zou overigens geen contact met Kimberley hebben opgenomen, zegt Pennino.

Veroordelingen

Inmiddels hebben zich 29 mannen voor de rechter moeten verantwoorden voor het hebben van betaalde seks met Kimberley. Van hen werden er twee vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, 26 anderen kregen taakstraffen variërend van 180 tot 240 uur, plus een dag cel.

Dinsdag was de laatste zitting van de rechtbank in deze zaak, en moest een 24-jarige Belg voor de rechter verschijnen.

Het OM gaat in een groot aantal zaken in hoger beroep. Dat dient in november dit jaar.