Julianabrug in Alphen aan den Rijn geopend voor verkeer

De Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn is maandag iets na 15.00 uur geopend voor het verkeer. Vorig jaar augustus vielen bij het plaatsen van de overgang een brugdeel en twee kranen om, wat zorgde voor een enorme ravage in het centrum.

Het gaat om een tijdelijke opening omdat de belijning nog moet worden aangebracht.

Vanwege het regenachtige weer kan dat maandag nog niet gebeuren. De gemeente voert die werkzaamheden dinsdag alsnog uit. De brug is dan vanaf 9.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd vervoer.

's Avonds moet de brug weer vrij zijn voor al het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen de brug dinsdag wel de gehele dag blijven gebruiken. Uiteindelijk wordt de brug dagelijks door 17.000 tot 20.000 motorvoertuigen gebruikt, laat de gemeente weten.

Mijlpaal

De Alphense wethouder Tseard Hoekstra noemt de opening een "mooie mijlpaal". "We hebben afgelopen jaar, samen met de aannemer flink de schouders onder de herstelwerkzaamheden gezet, dus ik ben blij dat de renovatie van de brug is afgerond."

Lokale ondernemers vieren de opening op 2 juli met een feest. De gemeente weet nog niet of er een feestlijke opening zal plaatsvinden met de burgemeester. Daarover wordt later alsnog een besluit genomen.

Schade

Halverwege mei van dit jaar werd het rijdek van de brug alsnog geplaatst. De kranen stonden destijds, ten tijde van het ongeval, op een drijvend platform. Hierdoor was de gehele constructie erg instabiel.

Bij de tweede poging in mei werden de kranen aan de brughoofden geplaatst en werd het brugdeel van een platform gehesen.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl

Lees meer over:
Tip de redactie