Voorarrest verdachte neersteken Rotterdamse krantenbezorgster verlengd

De 29-jarige man uit Schiedam die er van wordt verdacht in mei een krantenbezorgster te hebben doodgestoken in Rotterdam moet van de rechter-commissaris veertien dagen langer vast blijven zitten. Dat maakt de rechtbank in Rotterdam maandag bekend.

Het onderzoek wordt voortgezet, schrijft het Openbaar Ministerie op Twitter. De verdachte is dit weekend verhoord nadat hij vrijdag werd opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

De krantenbezorgster werd vrijdag 13 mei in de vroege ochtend op de Pasteursingel in Rotterdam-West neergestoken toen zij een krantenwijk liep. Ze werd vervolgens zwaargewond achtergelaten. Een week daarop bezweek de vrouw aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Motief

Het motief van de moord is nog niet bekend, liet Frank Paauw, de Rotterdamse korpschef van de politie, zondag al weten. "Ik realiseer me dat daarmee de zaak nog lang niet klaar is. Onderzoek naar de achtergronden van de verdachte, zijn mogelijke betrokkenheid en het verhoor gaat de komende dagen en wellicht weken onverminderd door."

Het is nog onduidelijk hoe de identiteit van de verdachte is achterhaald. De verdachte zit in het belang van het onderzoek in zogenoemde beperkingen. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Politie en het Openbaar Ministerie zijn in die periode terughoudend met het geven van informatie.

Lees meer over:
Tip de redactie