Man opgepakt in zaak neergestoken krantenbezorgster

De politie heeft een man opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een 51-jarige krantenbezorgster in mei.

De vrouw werd vrijdag 13 mei in de vroege ochtend op de Pasteursingel in Rotterdam neergestoken en zwaargewond achtergelaten. Een week later bezweek ze aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

De man die is opgepakt is een 29-jarige inwoner van Schiedam. Hij werd vrijdagavond opgepakt, details over zijn aanhouding worden niet naar buiten gebracht.

Verhoor

De Schiedammer wordt dit weekend verhoord. Het is volgens de politie nog te vroeg om in te gaan op de vraag waarom de vrouw werd neergestoken.

"We gaan dit weekend eerst maar eens in gesprek met de verdachte", zegt een woordvoerder van de politie in Rotterdam. 

Eind mei liepen honderden mensen mee in een stille tocht voor de vrouw door Schiedam-Oost en Rotterdam Oud-Mathenesse.

Twee weken geleden nog deed de politie in en rond de Pasteursingel opnieuw uitgebreid onderzoek, ook werd een buurtonderzoek gehouden. Twintig rechercheurs waren al die tijd met de zaak bezig.

Een dag na de dood van de krantenbezorgster werd op de voor haar ingerichte gedenkplek twee keer een man gezien die opviel op door zijn gedrag.

's Middags liep iemand in zichzelf mompelend rond, later op de avond was een man aan het schreeuwen op de gedenkplek. Of het de 29-jarige opgepakte Schiedammer was, is onbekend.

Video: Honderden mensen liepen stille tocht voor krantenbezorgster

Lees meer over:
Tip de redactie