Ruziënde mannen A32 moeten rijbewijs voorlopig inleveren

De twee mannen die donderdagmiddag vanwege een relatieruzie een forse file veroorzaakten op de A32 in Friesland, mogen voorlopig niet meer de weg op.

De mannen hebben hun rijbewijzen in moeten leveren, meldt de politie Noord-Nederland vrijdag. Justitie moet bepalen of ze hun rijbewijs weer terugkrijgen.

Het tweetal, een 49-jarige man uit Noordwolde en een 45-jarige man uit Steenwijk, werd donderdag aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en mishandeling. De twee mannen zouden ter hoogte van Wolvega tegen elkaar gebotst zijn en stonden vervolgens midden op de snelweg ruzie te maken. 

Ook zou er sprake zijn van mishandeling. De man uit Steenwijk moest naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Video: Relatieruzie leidt tot file op A32 bij Wolvega

Getuigen

De politie heeft beide mannen na het incident opgepakt en de auto’s weggesleept. Over de details van de confrontatie weet de politie verder nog niks. Daarom wordt aan getuigen gevraagd om zich te melden.

Donderdag werd nog gesteld dat de twee mannen ruzie maakten om een ex. "Een zaak die je beter niet in de spits op de snelweg kan gaan uitvechten", zo sprak een woordvoerder. 

Door de ruzie moest de A32 tussen Heerenveen en Meppel twee uur worden afgesloten. Dit leidde tot een file van bijna tien kilometer.

Lees meer over:
Tip de redactie