Seinstoring veroorzaakt overlast voor treinverkeer in Randstad

Een seinstoring heeft vrijdagochtend het treinverkeer in de Randstad belemmerd. Reizigers op het traject Utrecht-Amsterdam moesten rekening houden met vertragingen tot een half uur. De problemen waren rond 8.30 uur voorbij.

Door de storing reden er minder treinen tussen Breukelen en Abcoude en Woerden. Op dit traject zette de NS snelbussen in. 

Reizigers tussen Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid en Sloterdijk werd geadviseerd met de metro te reizen. Reizigers tussen Utrecht en Amsterdam en tussen Utrecht en Schiphol moesten omreizen via Hilversum. 

Ook rond Almere hebben treinreizigers last van vertragingen vanwege een seinstoring. Daar houden de problemen aan tot ongeveer 10.00 uur. 

Extra overlast

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) meldde donderdag dat treinreizigers de komende tijd overdag überhaupt meer overlast gaan ondervinden van de werkzaamheden aan het spoor. Ook zullen er op diverse trajecten overdag geen treinen rijden.

Nu vinden werkzaamheden vooral op een beperkt aantal uren 's nachts plaats.

Prorail kan tot op heden geen toelichting geven op de extra overlast die de reizigers de komende tijd overdag gaan ervaren. Ook is niet duidelijk hoe lang die extra overlast gaat duren.

Lees meer over:
Tip de redactie