Wolkbreuken in Zeeland en Flevoland veroorzaken overlast

In de gemeenten Urk en Yerseke hebben hoosbuien voor flinke overlast gezorgd. In de Zeeuwse stad liepen honderd huizen waterschade op. Op Urk liep onder meer een deel van de filmset van Dunkirk onder water

In de huizen in Yerseke hebben vooral de vloeren en muren schade opgeladen door het wassende water, meldt Omroep Zeeland.

In Urk zijn straten verzakt door de wateroverlast, stelt lokaal blad Het UrkerlandDe straten staan blank en de brandweer moest kelders leegpompen.

Ook zijn tenten van medewerkers van de Amerikaanse oorlogsfilm Dunkirk volgelopen met water, aldus Omroep FlevolandDe film, over de evacuatie van Duinkerke aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, draait de komende weken scenes in Urk. 

Code geel

Grote delen van Nederland krijgen vrijdag weer te maken met stevige onweersbuien. Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor vrijwel alle provincies en waarschuwt weggebruikers. De regenval begint aan het eind van de ochtend. 

De waarschuwing geldt voor alle provincies, behalve Noord-Holland, Groningen, Friesland en Flevoland. De code geel duurt tot vrijdagavond 20.00 uur.

Het gaat om zeer plaatselijke onweersbuien waarbij in korte tijd veel water neerkomt. De buien kunnen voor overlast zorgen.

Ook is er kans op blikseminslag, hagel en windstoten. De KNMI adviseert mensen open water en open gebieden te mijden en niet onder bomen te schuilen.

Vluchtstrook

De hoosbuien hebben de afgelopen weken met grote regelmaat voor overlast gezorgd, vooral in het noorden en zuiden van het land.

Het verkeer had donderdagavond op verschillende plekken last van ondergelopen wegen. Op delen van de A12, de A28 en de A20 stopten mensen op de vluchtstrook om te wachten tot het regenen zou stoppen.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). 

Bekijk de regenradar:

Lees meer over:
Tip de redactie