'Van der Laan legt doelwit aanslagen Rivierenbuurt gebiedsverbod op'

De vrouw die vorige week voor haar huis in de Amsterdamse Rivierenbuurt werd neergeschoten, heeft een gebiedsverbod gekregen voor de omgeving van dat pand. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan besloten.

Eerder ontplofte in de Oude-Ijsselstraat, bij het huis van de vrouw, ook al een handgranaat. Bij de schietpartij raakte de vrouw gewond aan haar hand en been.

Met zijn besluit wil Van der Laan volgens Het Parool voorkomen dat de vrouw zelf en de bewoners van de straat een derde keer het risico lopen aan geweld te worden blootgesteld.

De burgemeester wil eigenlijk dat de vrouw verhuist uit de straat. Juristen van de gemeente gaan na of zij hiertoe gedwongen kan worden. De kinderen van de vrouw hebben het huis al verlaten en wonen nu bij hun grootouders.

Familie

Ook de broers van de vrouw hebben het advies gekregen weg te blijven van de appartementen die de familie in de straat huurt. Het is nog niet duidelijk wie de twee aanslagen gepleegd heeft.

De politie heeft nog geen verdachte op het oog, maar bij beide incidenten is een jongen met een capuchon gesignaleerd. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden.

Lees meer over:
Tip de redactie