Op een woonboulevard aan de Kruisvoort in Breda heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. De brand werd al snel opgeschaald naar "zeer groot".

Bij de brand kwam veel rook vrij. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 4.00 uur was het vuur en de rookontwikkeling al flink afgenomen, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer bleef daarna aanwezig om de panden te controleren en om te kijken of alle vuurhaarden gedoofd waren.

Om 6.45 uur is het sein 'brand meester' gegeven.

Video: Zeer grote brand op woonboulevard in Breda 

Winkels

Het vuur woedde sinds woensdagavond vlak voor middernacht in een blok waar onder andere de winkels Sofa Nova, Heerlyck Wonen, Heerlyck Slapen en Bankstel XL zijn gevestigd. De brand onstond bij verlichtingspeciaalzaak Lampidee. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brandweer rukte met veel materieel uit en probeerde te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar naastgelegen panden. Vijf tankautospuiten, drie hoogwerkers en een schuimblusvoertuig werden ingezet om de vlammen te bestrijden.

De veiligheidsregio riep omwonenden op om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Woonboulevard 

De Woonboulevard Breda XXL telt in totaal 52 woonwinkels en is gelegen langs de A16 ter hoogte van knooppunt Princeville. Omliggende wegen werden tijdelijk afgesloten en het verkeer werd omgeleid.

Het deel waar de brand heeft gewoed is afgezet. De rest van de woonboulevard is donderdag bereikbaar.