Buschauffeurs van Connexxion hebben in Almere de stadslijnen enkele uren stilgelegd na een nieuw geweldsincident waarbij woensdag een passagier lichtgewond raakte.

Rond 17.00 uur reden de bussen weer, liet een woordvoerder weten.

Een woordvoerder van het busbedrijf meldt dat een passagier die niet meer kon meerijden met een wegrijdende bus tegen de ruit sloeg, waarna deze barstte. Een andere passagier liep hierdoor schade op aan het oog.

Volgens de politie ging het om twee mannen die niet meer met de bus mee konden en daardoor gefrustreerd raakten. Of de man die sloeg dat zijn mijn hand of met een voorwerp heeft gedaan is niet duidelijk. Het is dus ook mogelijk dat de man zelf gewond is geraakt.

Toezicht

De twee mannen zijn weggerend en zijn nog spoorloos. De politie is een onderzoek gestart.

Zondagavond besloot Connexxion ook drie busdiensten in Almere te staken nadat voor de derde avond op rij bussen met stenen waren bekogeld. De bussen gingen maandag weer rijden na overleg met de gemeente en de politie.

Na overleg met de gemeente, de politie en Connexxion kondigde burgemeester Franc Weerwind een reeks maatregelen aan, die een einde moeten maken aan het regelmatig bekogelen van de bussen. Zo wordt gestreefd naar meer mobiel cameratoezicht in en buiten de bussen. Verder worden losliggende stenen en bouwmaterialen in de buurt van de busroutes verwijderd. Daarnaast houdt de politie extra toezicht, net als stadstoezicht.

Video: Busschauffeurs Almere staken na nieuw incident

Stenengooiers

Met name drie stadslijnen in de Kruidenwijk zouden geregeld worden bekogeld. Maandag werden twee jongens aangehouden op verdenking van het gooien van stenen en vandalisme. Volgens de politie maakten zij deel uit van een groep van circa twintig stenengooiers. De minderjarige jongens zijn inmiddels weer thuis, een van hen kreeg een geldboete, aldus de politie.