De 50-jarige man die maandag zwaargewond raakte bij een schietpartij in Leiden, is in november ook al onder vuur genomen. 

De voormalige directeur van een bouwbedrijf overleefde die liquidatiepoging op de Derkinderenstraat in Amsterdam, zo heeft politie in Den Haag bevestigd aan NU.nl. 

In hetzelfde pand werd in oktober de 37-jarige Turkse oud-advocaat Haydar Zengin doodgeschoten. Hij was geen bekende van de politie. Bekenden van Zengin spraken van een mogelijke persoonsverwisseling, omdat de oud-advocaat en de directeur uiterlijke gelijkenissen hebben. De politie kan hier nog altijd niets over zeggen omdat het onderzoek nog loopt. "Er wordt naar meerdere scenario's onderzoek gedaan", zo meldt politie Amsterdam. 

Maandag werd de 50-jarige man rond 18.00 uur onder vuur genomen in de Rooseveltstraat in Leiden. Hij werd meerdere keren geraakt en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Twee vermoedelijke daders zijn op een scooter gevlucht. Beiden hadden een bivakmuts op. 

De politie zette daarna de omgeving af en deed sporenonderzoek. Niemand werd aangehouden. Het onderzoek is nog gaande en inmiddels zijn enkele getuigen gehoord, aldus de politie. Er wordt nog wel gezocht naar mensen die mogelijk iets gezien hebben of iets hebben vastgelegd.