Op verschillende plaatsen in Noord-Brabant en Groningen hebben plotselinge hoosbuien wateroverlast veroorzaakt. In het Groningse Loppersum liepen seniorenwoningen onder; de bewoners moeten de nacht elders doorbrengen.

In het centrum van Eindhoven zorgden de hoosbuien ervoor dat twee grote tunnels blank kwamen te staan. Dit leidde tot flinke problemen voor het verkeer; veel auto’s konden niet verder rijden.

In de Brabantse stad kwamen de straten onder water te staan. Putdeksels werden opgetild en meegevoerd met de stroom. Het rioolontstoppingsbedrijf moest worden ingezet om het water weg te krijgen uit de tunnels en straten, meldt Omroep Brabant.

Ook in het Groningse dorp Loppersum stonden straten blank door een plotselinge regenbui. Het water zou meer dan tien centimeter hoog staan. Ook daar werd de brandweer ingezet om de overlast te verhelpen.

Surfplanken

Veel winkels in Loppersum moesten overhaast de deuren sluiten, aldus RTV Noord. Andere mensen grepen hun kans en pakten een surfplank om door de straten van het dorp te surfen.

In Loppersum liepen seniorenwoningen onder water. Hierdoor moeten de tien bewoners volgens de NOS de nacht van maandag op dinsdag op een andere plek doorbrengen. Volgens Weeronline heeft ook Friesland te kampen met stevige hoosbuien.

Het KNMI heeft voor de drie noordelijke provincies een code geel afgegeven voor wateroverlast en hagelbuien. De waarschuwing werd in de loop van de avond ingetrokken.

Regen zorgt voor wateroverlast in Brabant en Groningen
Regen zorgt voor wateroverlast in Brabant en Groningen