Een 46-jarige man uit Tilburg die zich jarenlang heeft voorgedaan als arts, wordt ervan verdacht zeker negen vrouwen te hebben verkracht. 

Hij zou lichamelijk onderzoek hebben gedaan bij zijn slachtoffers, die dachten dat hij daarvoor bevoegd was. Pas achteraf kwamen ze erachter dat hij helemaal geen arts was.

De man zit sinds 15 maart vast, maar de zaak is nu pas naar buiten gebracht vanwege een eerste pro forma-zitting in Breda, meldt Omroep Brabant donderdag.

Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de man zich sinds 2007 voordeed als arts. Ook denken de aanklagers dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt.

De man heeft volgens het OM het vertrouwen van de vrouwen misbruikt, maar nog bekeken moet worden of sprake is van verkrachting in juridische zin. De slachtoffers komen uit Tilburg of directe omgeving, aldus het Openbaar Ministerie.

De verdachte zou spijt hebben betuigd en zich schamen voor zijn daden. Volgens de omroep zouden de vrouwen hem hebben omschreven als ''een vriendelijke goedzak en een teddybeer''. Een verzoek van zijn advocaat om hem vrij te laten, is door de rechtbank niet gehonoreerd.