Vrouw gewond na schietpartij in Rivierenbuurt in Amsterdam

Bij een schietpartij in de Oude IJsselstraat in Amsterdam is donderdagochtend om 8.30 uur een vrouw gewond geraakt. De vrouw was volgens de politie aanspreekbaar toen ze de ambulance in ging en is naar het ziekenhuis gebracht. 

Een maand geleden ontplofte in dezelfde straat een handgranaat. De politie houdt er rekening mee dat er een verband tussen de twee verschillende gebeurtenissen is. Destijds raakte niemand gewond.

Volgens burgemeester Eberhard van der Laan heeft de beschieting van donderdag nieuwe informatie naar boven gebracht en lijkt de actie bewust tegen de vrouw gericht, zo zei hij tegen de gemeenteraad.

Volgens hem heeft de zaak de volle aandacht van de politie, die er na het gooien van de granaat al een rechercheteam van tien man op zette. Aangezien er drie kinderen bij zijn betrokken, hebben ook andere hulpverleningsinstanties de zaak in het vizier.

Zowel bij het incident begin mei als bij dat van donderdag is een jongen met een capuchon gezien. De politie zoekt naar de jonge man die donderdag een zwarte jas met capuchon aan had. De man droeg verder een grijze trui en een grijze muts. 

De politie roept getuigen op direct 112 te bellen.

Video: Vrouw gewond na schietpartij in Amsterdam

Lees meer over:
Tip de redactie