Zware onweersbuien zorgden dinsdagavond in Limburg voor veel overlast. Het verkeer had grote last van modderstromen op de wegen. Het KNMI trok code oranje om 19.15 uur weer in.

Volgens Weeronline hebben de zware onweersbuien die aan het eind van de middag boven Midden- en Zuid-Limburg zijn ontstaan, regionale stortregens veroorzaakt. Op verschillende plaatsen is tientallen millimeters regen gevallen en lokaal is 50 millimeter gemeten.

Verkeer op de A73 heeft dinsdagavond tussen de knooppunten Het Vonderen en Lindenholt veel last van modderstromen op de weg. Door de overvloedige regen die daar valt is het zand uit de berm de weg op gestroomd, aldus de ANWB.

In Roermond moest de brandweer het water wegpompen uit een sportschool die onder water stond. In deze stad is een actiecentrum ingericht waar bewoners terecht kunnen met meldingen van overlast.

Video: Plezier en overlast door hevige regenval

Regen veroorzaakt overlast en plezier in Zuidoost-Nederland
Regen veroorzaakt overlast en plezier in Zuidoost-Nederland

Avondvierdaagse

Ook in Maasbracht staan wegen blank, meldt regionale omroep L1. In Sittard zijn veel meldingen van stormschade.

In Noord-Brabant was tot het begin van de avond code geel van kracht. Er zijn veel meldingen gemaakt van stormschade. Volgens Omroep Brabant is de eerste avond van de avondvierdaagse van Geldrop afgelast.

Windstoten

De buien verplaatsen zich langzaam en in korte tijd valt er veel regen. Het KNMI waarschuwde daarom al voor lokale wateroverlast. Verder kunnen windstoten tot 65 kilometer per uur voorkomen.

Dinsdag gold lange tijd een code oranje voor Limburg. Deze werd echter om 19.15 uur ingetrokken. Daarna was nog enige tijd code geel van kracht in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel, maar ook dat werd later ingetrokken.

In het westen en noorden blijft het dinsdagavond droog.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06-1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl