Het KNMI heeft voor zondag code geel afgegeven. De waarschuwing geldt voor de provincies Limburg en Noord-Brabant. In de ochtend hangt hier dichte mist; in de middaguren worden buien met veel neerslag verwacht

In de rest van Nederland schijnt zondag de zon en worden naar verwachting temperaturen tot 27 graden bereikt. In de kustgebieden zal het iets kouder zijn door de zeewind.

Maandag kunnen er in het oosten van het land plaatselijk flinke buien vallen. Die trekken langzaam weg, dus blijft er kans op wateroverlast.

In grote delen van Nederland veroorzaakte de hevige regenval de afgelopen weer al veel overlast. In het zuiden van het land moesten zelfs snelwegen worden afgesloten door de grote hoeveelheden water op de weg.

Ook in andere delen van Europa, zoals Frankrijk en Duitsland, leidde de extreme regenval en het omweer tot grote problemen en kostte zelfs mensen het leven. In Parijs moesten straten worden afgezet en musea hun deuren uit voorzorg sluiten.

Rotterdam

In Rotterdam was het zaterdagavond raak. Op verschillende grote wegen,  zoals de A20 en de A13, ontstonden files.

Volgens de brandweer kwamen er meldingen binnen van wateroverlast in Rotterdam, Schiedam en Maassluis. Het ging om ondergelopen straten, tuinen en kelders.

Video: Wateroverlast rond Rotterdam door regen

Wateroverlast rond Rotterdam door regen
Wateroverlast rond Rotterdam door regen

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06-1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl

Bekijk hier het actuele weerbericht