In een chemicaliënbedrijf bij Apeldoorn heeft zaterdagavond een grote brand gewoed.

Het gaat om het bedrijf Breustedt Chemie BV, een groothandel in industriële chemicaliën dat op bedrijventerrein Ecofactorij ligt.

Er zijn geen gewonden gevallen, zei een woordvoerder. Rond 19.30 uur was de brand onder controle. Rond 20:30 uur is het sein brand meester gegeven.

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Klarenbeek is nog stilgelegd. De NS heeft bussen ingezet en meldt dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van dertig tot zestig minuten.

Schadelijke stoffen

Er zijn volgens de brandweer geen "bijzondere'' gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Omdat het om kunststof containers gaat, kunnen omwonenden wel last krijgen van stankoverlast en prikkende ogen, aldus de woordvoerder. Ze krijgen het advies ramen en deuren dicht te houden.

De brandweer verricht metingen naar de luchtkwaliteit. De brandweer adviseerde bewoners die in de buurt van het bedrijventerrein wonen om ramen en deuren te sluiten.

Video: Grote brand bij chemicaliënbedrijf in Apeldoorn

Grote brand bij chemicaliënbedrijf in Apeldoorn
Grote brand bij chemicaliënbedrijf in Apeldoorn

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl